ONU: Peste 270.000 de sirieni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în ultimele două saptămâni

Peste 270.000 de persoane din Siria au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din sud-vestul ţării, după ce armata a lansat un atac, în urmă cu două săptămâni, asupra zonelor ocupate de rebeli, conform unui raport ONU, citat de BBC.

386 afișări
Imaginea articolului ONU: Peste 270.000 de sirieni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în ultimele două saptămâni

Foto: Hepta

„Ultimele date arată că numărul persoanelor care au fost nevoite să plece din sudul Siriei a ajuns la 270.000”, a declarat Mohamman Hawari, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Cea mai mare parte dintre persoanele afectate de lupta din zonele Deraa şi Quneitra se îndreaptă spre graniţa cu Iordania şi Înălţimile Golan, teritoriu ocupat de Israel.

Niciuna dintre cele două ţări nu doreşte să îşi deschidă graniţele pentru refugiaţi, lucru care generează pericolul unei „catastrofe umanitare”.

Ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, a anunţat luni că a trimis mai multe transporturi cu pachete menite să îi ajute pe migranţi. Momentan, acestea sunt la graniţa dintre Iordania şi Siria.

În cadrul conflictului din Siria, forţele guvernamentale au avansat cu ajutorul Rusiei, care a lansat mai multe atacuri aeriene.

Peste 130 de persoane au fost ucise de când conflictul s-a amplificat, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici