ONU: Peste 30.000 de persoane au părăsit provincia Idlib din Siria în ultima săptămână

Peste 30.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din regiunea Idlib din Siria în ultima săptămână, după ce forţele guvernamentale susţinute de aliaţi au reluat bombardamentele împotriva rebelilor, conform unui reprezentant ONU, citat de Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului ONU: Peste 30.000 de persoane au părăsit provincia Idlib din Siria în ultima săptămână

ONU: Peste 30.000 de persoane au părăsit provincia Idlib din Siria în ultima săptămână

Directorul Biroului ONU pentru coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), Mark Lowcock, a declarat că bombrdamentele din Idlib ar putea duce la relocarea a peste 800.000 de persoane.

Directorul a transmis că 47% dintre cei care şi-au părăsit locuinţele s-au mutat în tabere pentru refugiaţi, 29% locuiesc cu alţi membri ai familiei, 14% s-au organizat în tabere informale, iar 10% s-au cazat în diferite locuri.

Conform lui Lowcock, majoritatea localnicilor au migrat spre zone mai sigure din regiune. Peste 2.9 milioane de persoane locuiesc în regiunea Idlib şi în zonele adiacente controlate de rebeli, Latakia, Hama şi Aleppo.

„Ne pregătim activ pentru posibilitatea ca civilii să migreze în număr mare spre alte zone”, a declarat Lowcock.

„Trebuie să existe moduri de a gestiona această problemă care să nu transforme regiunea Idlib într-o catastrofă umanitară în următoarele luni”, a adăugat acesta.

Autorităţile din Damasc, susţinue de Rusia şi Iran, au pregătit o ofensivă majoră pentru recuperarea controlului asupra provinciei Idlib, controlată momentan de rebeli.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici