ONU spune că nu a primit dovezi din partea Emiratelor Arabe Unite că prinţesa Latifa mai este în viaţă

  • ONU a declarat că „nu a primit” încă dovezi că fiica şeicului Dubaiului, prinţesa Latifa este în viaţă.
  • Pe 19 februarie, ONU a cerut Emiratelor Arabe Unite dovada că prinţesa în vârstă de 35 de ani mai trăieşte.
  • Tatăl Latifei, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogaţi şefi de stat din lume, conducătorul Dubaiului şi vicepreşedintele EAU.
678 afișări
Imaginea articolului ONU spune că nu a primit dovezi din partea Emiratelor Arabe Unite că prinţesa Latifa mai este în viaţă
ONU a declarat că „nu a primit” încă dovezi că fiica şeicului Dubaiului, prinţesa Latifa este în viaţă, la două săptămâni după ce a solicitat dovezi din Emiratele Arabe Unite. Aceasta a susţinut că este ţinută ”ostatică” şi se teme pentru viaţa ei, notează Le Figaro.
 
Rupert Colville, purtătorul de cuvânt al Înaltei Comisii a declarat că au avut loc întâlniri cu misiunea diplomatică a Emiratelor Arabe Unite (EAU) la Geneva, Elveţia, dar la întrebarea dacă au fost primite dovezică prinţesa este în viaţă, el a răspuns: „Nu încă, nu”.
 
ONU a cerut pe 19 februarie Emiratelor Arabe Unite dovada că prinţesa în vârstă de 35 de ani mai este în viaţă.
 
Rudele ei au transmis mesaje şi imagini care spuneau că prinţesa Latifa este închisă într-o „vilă transformată în închisoare” cu ferestrele închise şi păzită de poliţişti şi nu au mai auzit de ea. Potrivit BBC clipurile au fost filmate la aproximativ un an de la încercarea sa de a fugi din Dubai.
 
Tot pe 19 februarie, ambasada Emiratelor Arabe Unite la Londra a emis un comunicat în care afirma că: „Familia ei a confirmat că Alteţa Sa este îngrijită acasă, susţinută de familia ei şi de profesioniştii din domeniul sănătăţii. Starea ei continuă să se îmbunătăţească şi sperăm că va apărea în viaţa publică în scurt timp.”
 
Prinţesa Latifa Al Maktoum a încercat să fugă din ţară în 2018. În clipurile apărute în spaţiul public, ea susţine că trupele tatălui său au drogat-o după ce au prins-o în timp ce încerca să fugă cu barca şi au dus-o înapoi în detenţie.
 
Ea a cerut poliţiei din Marea Britanie şi redeschiderea cazului surorii sale, prinţesa Shamsa, în Latifa susţine că aceasta a fost capăturată la ordinele tatălui său pe o stradă din Cambridge, în urmmă cu 20 de ani. Shamsa avea 18 ani, iar de atunci nu a mai fost văzută în public.
 
Tatăl Latifei, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogaţi şefi de stat din lume, conducătorul Dubaiului şi vicepreşedintele EAU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici