ONU va chestiona Emiratele Arabe Unite în legătură cu situaţia prinţesei Latifa, ţinută ostatică de tatăl său. Oficial britanic: ”Imaginile arătau o tânără aflată în primejdie”

  • Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat că va ridica detenţia prinţesei Latifa, fiica şeicului Dubaiului.
  • Prinţesa Latifa şi-a acuzat tatăl că o ţine ostatică în Dubai de când a încercat să fugă din oraş, în 2018.
  • În videoclipurile înregistrate în secret, prinţesa Latifa a spus că se teme pentru viaţa ei.
708 afișări
Imaginea articolului ONU va chestiona Emiratele Arabe Unite în legătură cu situaţia prinţesei Latifa, ţinută ostatică de tatăl său. Oficial britanic: ”Imaginile arătau o tânără aflată în primejdie”

Foto: BBC

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat că va ridica detenţia prinţesei Latifa, fiica şeicului Dubaiului, notează BBC.
 
Prinţesa Latifa şi-a acuzat tatăl că o ţine ostatică în Dubai de când a încercat să fugă din oraş, în 2018.
 
În videoclipurile înregistrate în secret şi obţinute de BBC, prinţesa Latifa a spus că se teme pentru viaţa ei.
 
Filmările au determinat mai multe puteri ale lumii să solicite o anchetă a ONU, în timp ce Marea Britanie a declarat că videoclipurile sunt „profund tulburătoare”.
 
"Suntem îngrijoraţi," a declarat miercuri secretarul de Externe al Marii Britanii, Dominic Raab.
 
El a spus că videoclipurile arătau „o tânără aflată într-o primejdie foarte mare”, adăugând că Marea Britanie va urmări „foarte atent” orice intervenţie din partea ONU.
 
Întrebarea dacă s-ar putea impune sancţiuni, Raab a spus: „Nu este clar pentru mine că vor exista dovezi care să susţină acest lucru”.
 
Premierul Boris Johnson a mai spus că guvernul este „îngrijorat”, dar va „aştepta şi va vedea cum va face ONU ancheta.”
 
Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului a declarat că va chestiona în curând Emiratele Arabe Unite în legătură cu detenţia prinţesei Latifa.
 
"Cu siguranţă vom discuta despre această nouă situaţie în Emiratele Arabe Unite," a spus purtătorul de cuvânt Rupert Colville. „Alte părţi ale sistemului ONU pentru drepturile omului cu mandate relevante pot de asemenea să se implice odată ce au analizat noul material”.
 
Între timp, un purtător de cuvânt a declarat că Grupul de lucru al ONU pentru detenţia arbitrară ar putea lansa o anchetă după analizarea videoclipurilor ăn care apare prinţesa Latifa.
 
Tatăl prinţesei Latifa, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogaţi şefi de stat din lume, fiind conducătorul Dubaiului şi vicepreşedintele EAU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici