ONU va publica liste cu nume de suspecţi de crime de război în Siria

Comisia de anchetă privind situaţia din Siria este pregătită să publice liste cu nume de persoane suspectate de comitere de crime de război în conflictul civil sirian, au anunţat vineri anchetatori din cadrul acestui organism ONU.

212 afișări
Imaginea articolului ONU va publica liste cu nume de suspecţi de crime de război în Siria

ONU va publica liste cu nume de suspecţi de crime de război în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anchetatori din cadrul Comisiei de anchetă privind situaţia din Siria au anunţat că au întocmit cinci liste cu persoane suspectate de comitere de crime de război în conflictul civil sirian şi sunt pregătiţi să le facă publice,  relatează BBC News Online.

Ei au menţionat, totodată, că au constatat "creştere exponenţială" a atrocităţilor şi abuzurilor în Siria, afectată, începând din martie 2012, de un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste.

Potrivit ONU, bilanţul conflictului depăşeşte 220.000 de morţi.

Comisia a refuzat să precizeze numărul suspecţilor de crime de război, dar surse diplomatice au declarat pentru BBC că aproximativ 200 de persoane ar fi înscrise pe aceste liste. Patru liste au fost deja transmise Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, iar cea de-a cincea va fi predată în martie. Fiecare listă conţine câte 30-40 de nume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici