Operaţiune de amploare a poliţiei spaniole împotriva unei mişcări apropiate ETA

Peste 30 de persoane au fost arestate, marţi dimineaţă, în Spania, în cadrul unei importante operaţiuni a poliţiei împotriva mişcării tineretului radical Segi, apropiată grupării separatiste armate ETA, a anunţat postul naţional de radio spaniol.

18 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de amploare a poliţiei spaniole împotriva unei mişcări apropiate ETA

Operaţiune de amploare a poliţiei spaniole împotriva unei mişcări apropiate ETA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, treizeci de percheziţii sunt în curs de desfăşurare în Ţara Bascilor şi în Navarre (nord), potrivit postului de radio, care nu a precizat sursele care i-au furnizat informaţia.

Poliţia spaniolă atribuie în general mişcării Segi şi grupărilor de tineri radicali basci actele de violenţă urbane, care cel mai adesea constau în aruncarea cu coctailuri Molotov.

Ele sunt considerate ca grupuri de sprijin pentru ETA şi principala ei sursă de recrutare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici