Operaţiunea „Votcă pentru Kim Jong-un”. 90.000 de sticle de băutură alcoolică, cu destinaţia Coreea de Nord, capturate într-un port din Olanda

Poliţia vamală din portul Rotterdam a capturat un transport de 90.000 de sticle de votcă care trebuiau să ajungă în Coreea de Nord, relatează ziarul olandez Algemeen Dagblad.

3282 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea „Votcă pentru Kim Jong-un”. 90.000 de sticle de băutură alcoolică, cu destinaţia Coreea de Nord, capturate într-un port din Olanda

Operaţiunea „Votcă pentru Kim Jong-un”. 90.000 de sticle de băutură alcoolică, cu destinaţia Coreea de Nord, capturate într-un port din Olanda

Containerul în care se aflau cele 3.000 de cutii cu sticle de votcă provenea din Rusia şi era depozitat pe un cargobot care acostase în portul din Rotterdam pe 21 februarie.

Din oraşul olandez, transportul urma să plece spre Phenian. Nava aparţine firmei chineze Cosco Shiping.

Containerul fusese ascuns pe vas sub cockpitul unui avion. Încărcătura clandestină a fost descoperită cu ajutorul unui sistem performant de depistare a containerelor suspecte.

„Votcă pentru Kim Jong-un”, aşa a fost denumită operaţiunea în presa olandeză.

„Nu vom uita prea curând acest transport”, a declarat pentru AD Arno Kooji, un oficial vamal al portului din Rotterdam.

Până recent, astfel de bunuri de lux, destinate elitei politice nord-coreene, puteau intra fără probleme în Coreea de Nord, însă sancţiunile ONU impuse regimului de la Phenian au oprit acest flux comercial.

Potrivit AD, autorităţile portuare suspectau că întregul lot de 90.000 de sticle de votcă urmau să ajungă în posesia lui Kim Jong-un.

Sigrid Kaag, ministrul olandez pentru Comerţ Exterior, a felicitat pe autorităţile vamale pentru captura substanţială. „Complimentele mele pentru toţi cei implicaţi”, a declarat aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici