Operaţiunile pentru localizarea avionului Boeing 777 continuă

Căutările desfăşurate cu avioane, nave militare şi robotul submarin în vederea localizării epavei avionului Boeing 777, dispărut la 8 martie în Oceanul Indian, sunt deocamdată fără rezultat, însă Australia asigură că va continua operaţiunile, iar costurile nu reprezintă un obstacol.

216 afișări
Imaginea articolului Operaţiunile pentru localizarea avionului Boeing 777 continuă

Operaţiunile pentru localizarea avionului Boeing 777 continuă

"Dorim să găsim acest avion. Dorim să-i asigurăm pe prietenii din Malaysia şi China că nu este o problemă legată de costuri. Dorim să-i ajutăm în aceste împrejurări tragice", a declarat, miercuri, ministrul australian al Apărării, David Johnston.

Australia desfăşoară operaţiuni pentru descoperirea avionului Boeing 777, care avea la bord 239 de persoane, dintre care numeroşi pasageri chinezi, în timp ce asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing.

După ce şi-a schimbat total traseul de zbor, din motive necunoscute, la o oră de la decolare, avionul s-ar fi prăbuşit la sud de Oceanul Indian, potrivit datelor furnizate de sateliţi.

Cu toate acestea, navele care patrulează în ocean de mai multe săptămâni nu au descoperit niciun fragment aparţinând avionului. Imagini surprinse de sateliţi au observat însă sute de obiecte plutind în zona apropiată căutărilor.

De mai bine de zece zile, un robot submarin echipat cu un sonar, Bluefin-21, verifică o suprafaţă de 400 de kilometri pătraţi delimitată cu ajutorul semnalelor captate de navele care participă la căutări şi compatibile cu semnalele emise de bateriile cutiilor negre ale avionului.

În pofida eşecului căutărilor, anchetatorii continuă să creadă că zborul MH370 s-a prăbuşit în largul coastelor australiene, a declarat premierul Tony Abbott.

"Opinia experţilor este că avionul s-a prăbuşit undeva în Oceanul Indian şi au identificat o posibilă zonă de impact cu lungimea de 700 de kilometri şi 80 de kilometri lăţime", a declarat premierul australian.

"Nu am încheiat căutările. Deocamdată, nu am găsit nimic, dar vreau să subliniez că Australia nu va avea linişte atât timp cât nu va face tot ceea ce este omenşte posibil pentru a rezolva acest mister", a adăugat premierul Tony Abbot.

Robotul Bluefin-21 face miercuri cea de-a 10-a operaţiune pe fundul oceanului şi a verificat peste 80 la sută din suprafaţa indicată de semnale, a anunţat centrul comun pentru coordonarea agenţiilor (Jacc), responsabil cu organizarea operaţiunilor de căutare a avionului Boeing 777.

"Nu a fost descoperit nimic anormal", a precizat Jacc.

Experţii estimează la aproape o sută de milioane de dolari costurile operaţiunilor desfăşurate din 8 martie, iar căutările avionului aparţinând Malaysia Airlines vor fi, cel mai probabil, cele mai scumpe din istorie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici