Opoziţia din Siria, favorabilă unei administraţii de tranziţie, dar fără Bashar al-Assad

Principala formaţiune a opoziţiei din Siria a anunţat, joi, disponibilitatea de a participa la un guvern de tranziţie alături de membri ai actualei Administraţii de la Damasc, dar fără preşedintele Bashar al-Assad, informează site-ul agenţiei Reuters.

421 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Siria, favorabilă unei administraţii de tranziţie, dar fără Bashar al-Assad

Opoziţia din Siria, favorabilă unei administraţii de tranziţie, dar fără Bashar al-Assad

"Există multe persoane din cadrul actualei Administraţii cu care se poate coopera", a declarat, la Geneva, Salim al-Muslat, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comitet pentru Negocieri (HNC).

Al-Muslat a făcut aceste declaraţii în a doua zi a noii serii de negocieri de la Geneva, organizate de Naţiunile Unite.

"Nu vom formula obiecţii atât timp cât nu vom avea de-a face cu criminali, atât timp cât nu vom avea de-a face cu persoane implicate în uciderea sirienilor", a spus reprezentantul principalei formaţiuni a opoziţiei siriene.

"Atunci când nu va mai fi Bashar al-Assad în Siria, armata va fi unită, ţara va fi unită", a spus el.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte, conform estimărilor ONU, 270.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici