Opoziţia din Venezuela a negociat cu o armată privată din SUA pentru a-l înlătura pe Nicolas Maduro

Membrii opoziţiei din Venezuela negociază din Octombrie o înţelegere de 213 milioane de doalari cu o companie de securitate privată din Florida pentru a invada ţara şi al da jos pe Preşedintele Nicolas Maduro, potrivit unui document publicat de Washington Post, citat de Reuters.

1528 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Venezuela a negociat cu o armată privată din SUA pentru a-l înlătura pe Nicolas Maduro

Sursă foto: Profimedia

Autorităţile din Venezuela au arestat săptămâna acesta mai multe persoane, inclusiv doi americani ce lucrau la compania Silvercorp USA. Cei doi americani capturaţi au apărut la televiziunea de stat din Venezuela spunând că au fost trimişi de Silvercorp să obţină controlul aeroportului din Caracas.

Documentul loveşte în credibilitatea liderului opoziţiei Juan Guaido care a negat vehement orice legătură cu Silvercorp sau implicare într-o încercare de înlăturare a lui Maduro prin forţă. Gaido este recunoscut de multe ţări ca liderul de drept al Venezuelei. În document apar şi numele celorlalte şase partide din opoziţie, inclusiv Acţiunea Democratică şi Noua Eră care au un număr important de locuri în parlament.

Planul descris în documentul de 42 de pagini detaliază cu mare atenţie fiecare mişcare tactică. Prezintă tipul exact de mine care trebuie folosit, dar şi echipamentul. Totuşi nu oferă detalii cum un grup relativ mic ar putea să răstoarne o armată care încă numără câteva mii de oameni şi este încă loială liderului socialist.

Maduro a precizat într-un interviu joi că liniile de legătură între Caracas şi Washington sunt moarte de la invazia nereuşită.

Guaido nu a răspuns cereri de a comenta documentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici