Opt imigranţi au murit, iar alţi circa 8.300 au fost salvaţi în ultimele 3 zile în Marea Mediterană

Nave ale unor organizaţii umanitare şi ale agenţiei europeane pentru frontiere (Frontex) au salvat în ultimele trei zile aproximativ 8.300 de imigranţi, găsiţi la bordul unor ambarcaţiuni în sudul Mării Mediterane, a anunţat Carlotta Sami, purtător de cuvânt al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi.

166 afișări
Imaginea articolului Opt imigranţi au murit, iar alţi circa 8.300 au fost salvaţi în ultimele 3 zile în Marea Mediterană

Opt imigranţi au murit, iar alţi circa 8.300 au fost salvaţi în ultimele 3 zile în Marea Mediterană (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

"Salvatorii au lucrat necontenit" în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, se precizează într-un mesaj postat pe Twitter de oficialul ONU, potrivit The Associated Press.

Opt imigranţi şi-au pierdut vieţile, inclusiv o femeie însărcinată.

Persoanele salvate au fost transferate la bordul unor nave care se îndreptau spre sudul Italiei. Cei mai mulţi imigranţi speră să obţină azil, însă cei sosiţi doar din motive strict economice cel mai probabil nu vor primi acest statut.

Agenţia europeană pentru frontiere (Frontex) a salvat peste 1.400 de imigranţi, care a desfăşurat treisprezece operaţiuni de căutare şi salvare în perioada indicată.

Nave ale unor organizaţii umanitare au fost implicate în multe din operaţiunile de salvare, în timp ce paza de coastă italiană a coordonat acţiunile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici