Opt persoane au fost arestate în Hong Kong la comemorarea masacrului din Piaţa Tiananmen

Opt persoane au fost arestate în Hong Kong, în cadrul unei acţiuni de reprimare a protestelor organizate pentru a comemora masacrul din Piaţa Tiananmen, potrivit Sky News.

434 afișări
Imaginea articolului Opt persoane au fost arestate în Hong Kong la comemorarea masacrului din Piaţa Tiananmen

Opt persoane au fost arestate în Hong Kong la comemorarea masacrului din Piaţa Tiananmen

Arestările au avut loc în apropiere de Parcul Victoria din Hong Kong, iar poliţia a declarat că unii dintre protestatari au folosit lozinci interzise. Printre cei reţinuţi este artistul Sanmu Chan, care a scandat „Nu uitaţi 4 iunie, locuitori din Hong Kong, nu vă speriaţi!", în timp ce era luat de poliţişti din stradă.

Anul acesta se împlinesc 34 de ani de când trupele din China au deschis focul asupra protestatarilor din Beijing. Estimările privind numărul de morţi variază de la câteva sute la câteva mii.

China şi-a întărit controlul asupra Hong Kong-ului în ultimii ani, în urma protestelor masive pro-democraţie din 2019. În oraş au fost impuse noi legi privind protestele. Înaintea comemorării, televiziunea publică a anunţat că aproximativ 6.000 de poliţişti se află pe străzi.

Poliţia a susţinut că este „foarte îngrijorată" în legătură cu încercările „de a incita şi provoca alte persoane să comită acte ilegale care pun în pericol securitatea naţională, ordinea publică şi siguranţa publică".

Comemorări au loc duminică în cel puţin 30 de locuri din Europa, America de Nord şi Asia. La Beijing, turiştii aflaţi în Pieţa Tiananmen au fost supravegheaţi de poliţişti, subiectul fiind cenzurat de autorităţi.

Taiwanul este singurul loc din lumea vorbitoare de limbă chineză în care evenimentul poate fi discutat liber. Activiştii vor organiza o ceremonie în Piaţa Libertăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici