Opţiune disperată? Putin ar putea trimite tancurile T-14 Armata de ultima generaţie în Ucraina

Un videoclip cu tancul rusesc T-14 Armata a apărut pe internet, dând naştere unor speculaţii că tancul de ultima generaţie ar putea fi trimis în Ucraina.

3101 afișări
Imaginea articolului Opţiune disperată? Putin ar putea trimite tancurile T-14 Armata de ultima generaţie în Ucraina

Vitaly V. Kuzmin, Wikipedia Commons

Pe 20 noiembrie, au apărut online videoclipuri cu cel mai nou tanc rusesc, T-14 Armata, operat pe un teren de antrenament din Kazan, capitala Republicii Ruse Tatarstan, potrivit Eurasian Times

În videoclip, un tanc T-14 Armata a fost văzut în timp ce se deplasa prin noroi cu trupele ruse patrulând în paralel pe un drum betonat. 

Iniţial, decizia Rusiei de a nu introduce aceste tancuri pe câmpul de luptă este considerată a fi o mişcare de a menţine tehnologia nouă şi avansată departe de luptă ca nu cumva să pice în mâinile rivalilor săi occidentali.

În plus, Rusia ar putea avea în vedere îmbunătăţiri aduse T-14 pe baza lecţiilor sale din războiul în curs în desfăşurare în care a pierdut câteva sute de tancuri.

Pe lângă faptul că este un tanc de ultimă generaţie echipat cu tehnologie avansată şi sofisticată, T-14 este şi extrem de scump. Potrivit presei ruse, preţul ridicat de 350 de milioane de ruble face ca pierderea în luptă să fie prohibitiv de costisitoare.

Urmând estimările Ministerului Apărării al Ucrainei, Rusia a pierdut 2.886 de tancuri între 24 februarie şi 20 noiembrie 2022. Ucraina a folosit mai multe arme antitanc, drone şi rachete pentru a distruge tancuri T-72 şi T-90 ruseşti care au fost desfăşurate în mod covârşitor.  

Propaganda rusă susţine că T-14 este invincibil împotriva oricărei rachete anti-tanc şi că este cu 20 ani mai avansat decât orice tanc occidental.

Dar tancurile T-14 sunt încă în proces de testare şi sunt puţine la număr, iar un tanc a suferit o defecţiune tehnică la parada din 2015.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici