Optzeci de reţineri la Hong Kong în timpul demontării unor baricade

Optzeci de persoane au fost reţinute marţi, la Hong Kong, în cursul unei operaţiuni de demontare a baricadelor instalate în urmă cu două luni în cartierul Mongkok de către manifestanţi prodemocraţie, a anunţat poliţia locală.

194 afișări
Imaginea articolului Optzeci de reţineri la Hong Kong în timpul demontării unor baricade

Optzeci de reţineri la Hong Kong în timpul demontării unor baricade (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rebelii au fost arestaţi pentru participare la reuniune ilegală şi încălcarea unei decizii judecătoreşti care cere demontarea baricadelor instalate pe străzi, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Poliţia a anunţat iniţial 32 de persoane reţinute, inclusiv deputatul Leung Kwok-hung, care susţine mişcarea prodemocraţie.

Potrivit unui avocat apropiat mişcării prodemocraţie, un adolescent în vârstă de 14 ani figura printre persoanele reţinute.

Aceste reţineri au loc în cursul unei noi operaţiuni de demontare de baricade din locurile ocupate de peste opt săptămâni de manifestanţii prodemocraţie.

Ciocniri s-au produs în momentul în care poliţia a încercat să disperseze aproximativ o sută de manifestanţi ce refuzau să părăsească cartierul Mongkok, în partea continentală a Hong Kong-ului, în timp ce baricadele erau demontate.

Conform presei locale, operaţiunile de demontare vor continua şi miercuri în acest cartier din Hong Kong.

Hong Kong-ul se confruntă cu cea mai gravă politică după retrocedarea către China, în 1997. China a acceptat să instaureze votul universal pentru alegerea viitorului şef al Executivului local, din 2017, dar doreşte să păstreze controlul asupra candidaturilor, o propunere inacceptabilă pentru mişcarea prodemocraţie condusă de studenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici