Oraşul Kobane nu mai este "pe punctul de a cădea" pe mâna islamiştilor

Tentativele grupării Statul Islamic (SI) de a ocupa oraşul sirian Kobane au fost blocate şi combatanţii kurzi ar trebui să poată rezista cu ajutorul atacurilor aeriene ale coaliţiei antijihadiste, au afirmat joi oficiali americani.

512 afișări
Imaginea articolului Oraşul Kobane nu mai este "pe punctul de a cădea" pe mâna islamiştilor

Oraşul Kobane nu mai este "pe punctul de a cădea" pe mâna islamiştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liniile frontului dintre SI şi forţele kurde nu s-au mutat în decursul unei săptămâni şi "cred că apărătorii kurzi (...) vor fi în măsură să reziste", a subliniat un oficial american din domeniul apărării sub protecţia anonimatului.

"Dacă urmăriţi ce s-a întâmplat în cursul unei săptămâni şi jumătate, (observaţi) că linia frontului de la Kobane a rămas aproape nemişcată", a afirmat un oficial din cadrul Commandementului militar american însărcinat cu această regiune (CENTCOM).

Oraşul sirian kurd Koban, situat în apropierea frontierei cu Turcia, reprezintă o miză importantă atât pentru jihadiştii din SI, cât şi pentru coaliţia internaţională.

Atacurile aeriene desfăşurate de coaliţie au ucis peste 500 de jijadişti în Siria, în special membri SI, care continuau joi să avanseze în Kobane, unde combatanţii kurzi aşteaptă întăriri din partea Kurdistanului irakian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici