Oraşul Washington acceptă cu regret portul armelor de foc în public

Consilierii municipali ai capitalei federale americane Washington DC au votat marţi în unanimitate, însă cu regret o nouă lege care autorizează locuitorii şi vizitatorii să poarte arme de foc în stradă, cu condiţia ca ele să nu fie vizibile, relatează AFP.

1979 afișări
Imaginea articolului Oraşul Washington acceptă cu regret portul armelor de foc în public

Oraşul Washington acceptă cu regret portul armelor de foc în public (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această măsură a fost adoptată pentru a înlocui o veche reglementare care interzicea portul armelor de foc în public, o lege care a fost considerată în iulie de către un judecător federal ca fiind contrară Constituţiei americane.

"Noi nu vrem cu adevărat să permitem portul armelor de foc în Districtul Columbia, însă cu toţii ştim că trebuie să ne supunem deciziei tribunalului", a declarat consiliera Muriel Bowser.

Judecătorul Frederick Scullin a apreciat în iulie că interdicţia de a purta arme de foc în public la Washington de către un individ, în afara domiciliului său, legea cea mai restrictivă din Statele Unite, nu respectă Constituţia americană.

Oraşul Washington este situat între statele Virginia, care autorizează persoanele să poarte arme de foc în public, şi Maryland, care a impus reguli mai stricte în acest domeniu.

În prezent, 44 din cele 50 de state americane permit populaţiei să poarte arme de foc în public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici