Organizaţia extremistă Stat Islamic a revendicat atacul terorist de la spitalul militar din Kabul

Atacul terorist de la spitalul militar Sardar Daud Khan din Kabul, soldat cu cel puţin trei morţi şi 66 de răniţi, a fost revendicat de Stat Islamic prin intermediul unui mesaj pe aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează cotidianul Le Figaro pe pagina electronică.

336 afișări
Imaginea articolului Organizaţia extremistă Stat Islamic a revendicat atacul terorist de la spitalul militar din Kabul

Organizaţia extremistă Stat Islamic a revendicat atacul terorist de la spitalul militar din Kabul (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Militanţi Stat Islamic infiltraţi au atacat spitalul militar de la Kabul", se afirmă în mesajul postat pe Telegram de pe un cont despre care se crede că aparţine organizaţiei teroriste.

Pe de altă parte, insurgenţii talibani au anunţat că nu pot confirma şi nici infirma că implicarea lor în atacul de la Kabul, însă, în general, militanţii talibani se distanţează se atacurile care vizează instituţii medicale.

Indivizi înarmaţi, inclusiv unul îmbrăcat în medic, au atacat, miercuri, un spital militar situat în apropiere de ambasada Statelor Unite din capitala afgană Kabul, au spus oficiali şi martori, citaţi de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Un oficial din cadrul securităţii a spus că atacul a început cu o explozie în partea din spate a spitalului şi că între trei şi cinci atacatori dotaţi cu arme automate şi grenade de mână au intrat în complex. El a mai declarat că atacatorii început să atace la etajele al treilea şi al patrulea, iar forţe speciale au fost trimise la faţa locului.

Zona din jurul spitalului, aflat într-o intersecţie aglomerată, a fost blocată de forţele de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici