Organizaţia Internaţională pentru Migraţii: 30-40 de imigranţi s-au înecat în Mediterana, în largul coastelor Libiei

Aproximativ 30-40 de persoane s-au înecat în Mediterana, după ce o barcă pneumatică - în care se aflau 120-140 de somalezi şi nigerieni - s-a dezumflat şi a provocat panică la bord, a anunţat, vineri, într-un e-mail, Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), relatează Reuters online.

100 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Internaţională pentru Migraţii: 30-40 de imigranţi s-au înecat în Mediterana, în largul coastelor Libiei

Organizaţia Internaţională pentru Migraţii: 30-40 de imigranţi s-au înecat în Mediterana, în largul coastelor Libiei (Foto: AFP / Arhiva Mediafax Foto)

Anterior, OIM anunţa că 4-50 de persoane au fost date dispărute.

Sute de persoane ar fi murit la sfârşitul lui august, după ce două ambarcaţiuni la bordul cărora se aflau până la 500 de imigranţi s-au răsturnat în largul coastelor oraşului libian Zuwara. Prima ambarcaţiune, care a a cerut ajutor joi, avea aproape 50 de persoane la bord. A doua ambarcaţiune, înţesată de oameni şi care s-a scufundat ulterior, avea aproximativ 400 de pasageri.

Mulţi dintre oamenii care încearcă să traverseze Mediterana fug din calea unor conflicte sau de persecuţie şi pornesc la acest drum periculos pe mare din Libia, la bordul unor ambarcaţiuni, exploataţi de traficanţi de persoane.

Libia, în care există două guverne de un an, este devastată de un conflict intern între mai multe miliţii rivale.

Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externe, a anunţat joi că operaţiunea navală a UE, EUnavfor Med, este pregătită să avanseze de la etapa de supraveghere a reţelelor de traficanţi de imigranţi la cea de capturare a vaselor suspecte care circulă pe mările internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici