Organizaţia islamistă Hamas ar vrea un armistiţiu cu Israelul, deşi continuă atacurile cu rachete

  • Organizaţia islamistă Hamas ar vrea un armistiţiu cu Israelul, "pe bază de reciprocitate".
  • Atacurile cu rachete spre Israel şi raidurile aeriene israeliene în Fâşia Gaza continuă.
  • Rusia, Egiptul şi Qatarul sunt implicate în eforturi diplomatice pentru un armistiţiu între Israel şi grupurile islamiste palestiniene.
1172 afișări
Imaginea articolului Organizaţia islamistă Hamas ar vrea un armistiţiu cu Israelul, deşi continuă atacurile cu rachete

Organizaţia islamistă Hamas ar vrea un armistiţiu cu Israelul, deşi continuă atacurile cu rachete

Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a semnalat, miercuri seară, că este dispusă la semnarea unui armistiţiu cu Israelul, informează agenţia Reuters şi site-ul israelian Ynetnews.com.

Un lider Hamas a transmis că organizaţia fundamentalistă este pregătită să oprească atacurile cu rachete, "pe bază de reciprocitate", conform Ministerului rus de Externe, implicat în eforturile de mediere între Israel şi grupurile islamiste palestiniene.

Organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat în ultimele 48 de ore peste 1.200 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Bilanţul în Israel este de şase morţi şi peste 120 de răniţi.

Miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă din oraşul israelian Sderot.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte peste 320.

În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului şi Qatarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici