Organizaţia Médecins Sans Frontières anunţă vindecarea unui medic norvegian infectat cu Ebola

Medicul norvegian care a contractat virusul Ebola în timpul unei misiuni în Sierra Leone s-a vindecat, a anunţat luni angajatorul său, filiala norvegiană a organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF), relatează AFP.

159 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Médecins Sans Frontières anunţă vindecarea unui medic norvegian infectat cu Ebola

Organizaţia Médecins Sans Frontières anunţă vindecarea unui medic norvegian infectat cu Ebola (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Suntem foarte bucuroşi să aflăm despre colega noastră că s-a vindecat", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al MSF Norvegia, Jonas Haagensen.

Chiar înainte de acest anunţ, spitalul universitar din Oslo a declarat că pacienta va fi externată din secţia specială rezervată celor contaminaţi, unde a fost internată de la repatrierea sa din Sierra Leone, la 7 octombrie.

"Este o veste foarte bună", a subliniat Haagensen.

El nu a vrut să ofere detalii, în aşteptarea unei conferinţe de presă prevăzute de autorităţile spitaliceşti şi MSF Norvegia la ora 17.00 (18.00 ora României).

Natura tratamentului administrat norvegienei în vârstă de 30 de ani nu este cunoscută în acest moment.

În urmă cu o săptămână, echipa medicală care o tratează a declarat că femeia este în stare "staţionară cu semne de ameliorare".

Febra hemoragică Ebola a provocat peste 4.500 de morţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici