Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat de câte milioane de dolari e nevoie pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că pentru combaterea epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus (2019-nCoV) în China şi la nivel mondial este nevoie de 675 de milioane de dolari şi de un plan care să acopere perioada februarie-aprilie 2020.

1893 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat de câte milioane de dolari e nevoie pentru combaterea epidemiei de coronavirus

OMS a anunţat de câte milioane de dolari e nevoie pentru combaterea epidemiei de coronavirus

„Cea mai mare îngrijorare a mea este că există unele ţări care nu au în acest moment sistemele necesare pentru depistarea persoanelor care au fost infectate”, a declarat Tedros Adhanom, directorul general al OMS. „Este nevoie de sprijin suplimentar pentru ca sistemele de sănătate cu probleme să poată detecta, diagnostica şi trata persoanele care au acest virus, pentru a preveni transmiterea de la om la om şi pentru protejarea angajaţilor din domeniul medical”, a adăugat el.

OMS propune stabilirea unui plan pentru perioada februarie-aprilie 2020, care are ca scop limitarea transmiterii virusului de la om la om, în principal în ţările care ar avea probleme cu gestionarea unei eventuale epidemii, identificarea, izolarea şi tratamentul pacienţilor şi reducerea impactului economic şi social al epidemiei.

Cel puţin 564 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, au informat miercuri autorităţile. Dintre acestea, 562 de decese au fost înregistrate în China, unul în Filipine şi unul în Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici