Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) confirmă cazuri de poliomielită la copii în Siria

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat marţi, în cursul unui briefing ONU la Geneva, zece cazuri de poliomielită la copii sirieni, în regiunea Deir Al Zour, în nord-estul ţării.

282 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) confirmă cazuri de poliomielită la copii în Siria

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) confirmă cazuri de poliomielită la copii în Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Potrivit unui purtător de cuvânt OMS, dintre 22 de copii afectaţi de paralizii acute, ce pot fi provocate de virusul poliomielitei, zece copii suferă de poliomielită, potrivit rezultatelor unor analize de laborator.

"Zece din 22 de cazuri sunt confirmate", a anunţat purtătorul de cuvânt, adăugând că rezultatele "celorlalte 12 cazuri urmează să fie cunoscute în zilele următoare". Cele zece cazuri sunt de tipul 1, a precizat purtătorul de cuvânt.

Poliomielita este o boală extrem de contagioasă, care afectează mai ales copii cu vârsta sub cinci ani. Ea poate conduce la paralizie în decurs de câteva ore şi poate fi fatală în anumite cazuri.

Încă înainte de confirmarea cazurilor prin analize de laborator, OMS a decis să acţioneze ca şi cum ar fi vorba despre un focar de poliomielită.

În Siria nu s-au mai înregistrat focare de poliomielită din 1999.

O campanie de vaccinare vastă a copiilor sirieni este în curs în ţară, cu susţinerea ONU.

Campania are ca obiectiv vaccinarea a 2,4 milioane de copii împotriva poliomielitei, rujeolei, oreionului şi rubeolei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici