Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi naţiuni asociate conduse de Rusia, acord de principiu pentru reducerea producţiei de petrol

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi naţiuni asociate conduse de Rusia au ajuns joi la un acord de principiu pentru reducerea producţiei de petrol, pentru a evita stocurile excesive, informează agenţia de presă Reuters.

1340 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi naţiuni asociate conduse de Rusia, acord de principiu pentru reducerea producţiei de petrol

OPEC şi naţiuni asociate conduse de Rusia, acord de principiu pentru reducerea producţiei de petrol

Reducerea producţiei de petrol cu 1,2 milioane de barili pe zi urmează să expire în martie 2020. Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat că o comisie formată din miniştrii de resort, inclusiv din Arabia Saudită şi Rusia, a recomandat joi reduceri suplimentare de 500.000 de barili pe zi.

O diminuare totală a producţiei de petrol cu 1,7 milioane de barili pe zi ar reprezenta 1,7% din producţia globală. Măsura se va aplica deocamdată doar pentru primul trimestru al anului 2020.

"Observăm într-adevăr unele riscuri de supraproducţie în primul trimestru al anului 2020 din cauza cererii sezoniere reduse pentru produse rafinate şi pentru petrol brut", a declarat Alexander Novak.

Reuniunea OPEC a început joi, la Viena. În cursul zilei de vineri reprezentanţii OPEC se vor întâlni cu cei ai Rusiei şi ai altor producători de petrol, în formatul OPEC+, care generează peste 40% din producţia mondială de petrol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
opec,
rusia,
petrol

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici