Orice pentru a evita înrolarea. Doi ruşi trecut cu o barcă strâmtorea Bering pentru a cere azil în Alaska

Doi cetăţeni ruşi au cerut azil în SUA după ce au ajuns cu o ambarcaţiune în Alaska. Ei au parcurs peste 300 de mile.

1169 afișări
Imaginea articolului Orice pentru a evita înrolarea. Doi ruşi trecut cu o barcă strâmtorea Bering pentru a cere azil în Alaska

Orice pentru a evita înrolarea. Doi ruşi trecut cu o barcă strâmtorea Bering pentru a cere azil în Alaska

"Acest incident arată clar două lucruri: în primul rând, poporul rus nu vrea să lupte în războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei. În al doilea rând, având în vedere proximitatea Alaskăi faţă de Rusia, statul nostru are un rol vital de jucat în asigurarea securităţii naţionale a Americii", au precizat într-o declaraţie comună senatorul american Dan Sullivan şi senatoarea americană Lisa Murkowski.

Cei doi cetăţeni ruşi au ajuns marţi pe insula St. Lawrence din vestul Alaskăi, după ce au traversat strâmtoarea Bering, şi se află acum în custodia autorităţilor federale, a declarat miercuri guvernatorul Alaskăi, Mike Dunleavy, într-o conferinţă de presă.

În punctul cel mai îngust, distanţa dintre Rusia continentală şi Alaska este de aproximatic 80 de km.

"Aceasta a fost o surpriză pentru noi. Cine ştie ce se va întâmpla în viitor dacă mai multe persoane din Rusia vor încerca să părăsească Rusia prin strâmtoarea Bering", a declarat Dunleavy.

Guvernatorul a avertizat cu privire la o furtună care loveşte în prezent zone din nord-vestul Alaskăi, spunând că "orice tip de tranzitare a Strâmtorii Bering în următoarele două zile ar putea fi periculos".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici