Originea banilor folosiţi pentru cumpărarea maşinilor şi proprietăţi de lux, controlată în Bulgaria la ordinul procurorului general

Procurorul General al Bulgariei a ordonat verificarea originii banilor folosiţi pentru achiziţionarea de vehicule şi proprietăţi de lux, scopul acestei măsuri fiind acela de a determina dacă fondurile au fost obţinute în urma unor fraude, informează site-ul postului France 24.

907 afișări
Imaginea articolului Originea banilor folosiţi pentru cumpărarea maşinilor şi proprietăţi de lux, controlată în Bulgaria la ordinul procurorului general

Autorităţile bulgare vor verifica originea banilor folosiţi pentru achiziţionarea de vehicule de lux

"Scopul verificărilor este de a determina originea banilor pentru cumpărarea acestor vehicule şi dacă provin din fraude fiscale sau spălări de bani", a declarat Rumyana Arnaudova, purtătoarea de cuvânt a Procurorului General al Bulgariei.

Verificările vor viza toate cele 435 de vehicule Maybach, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce şi Ferrari care circulă în Bulgaria, însă autorităţile nu au explicat de ce acţiunile se vor concentra doar asupra acestor mărci de maşină. Arnaudova a menţionat doar că "preţul acestora este extrem de ridicat".

Autorităţile vor controla alte 245 de persoane care în 2015 şi 2016 au achiziţionat proprietăţi de peste 250.000 de euro, şi 120 de proprietari de apartamente şi case cu o valoare de peste 400.000 de euro.

"Este în totalitate posibil ca aceste persoane să dovedească că banii lor au fost obţinuţi legal", a declarat Arnaudova, adăugând că procurorii suspectează că pe listă se numără şi persoane care au fost deja inculpate ori sunt anchetate pentru diverse infracţiuni.

Bulgaria, cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, deţine în acest moment preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

De asemenea, ţară este monitorizată de Comisia Europeană în legătură cu incapacitatea sistemului judiciar de a combate corupţia şi crima organizată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici