Oroarea continuă în Ecuador: sicrie din carton pentru victimele coronavirusului

  • După imaginile cu corpuri pe stradă, un nou chin pentru familii
  • Penuria de sicrie se adaugă dificultăţilor oraşului Guayaquil
  • Vicepreşedintele a prezentat populaţiei scuze la radio şi TV
2106 afișări
Imaginea articolului Oroarea continuă în Ecuador: sicrie din carton pentru victimele coronavirusului

Oroarea continuă în Ecuador: sicrie din carton pentru victimele coronavirusului

 

Asociaţia Producătorilor de Carton a oferit 1.000 sicrie municipalităţii, care le-a donat către două cimitire din oraş. "Acest lucru este pentru ca acestea să poată satisface cererea de sicrie, care este foarte mare, şi nu se mai găsesc în oraş sau sunt foarte scumpe", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al primăriei. O penurie confirmată de Santiago Olivares, proprietarul unei case funerare. "Am vândut cele 40 sicrie ale filialei mele din centru şi alte 40 la sediul central. A trebuit să mai comand încă 10 pentru weekend şi s-au vândut deja", a mărturisit el.
 
Ecuadorul  avea duminică seara 3646 de cazuri pozitive de Covid-19, dintre care 180 decese. Guayaquil este capitala provinciei Guayas, care are cel mai mare număr de cazuri din ţară, cu 2.524 de persoane infectate şi 126 de morţi.
 
La mijlocul acestei săptămâni, soldaţii şi ofiţerii de poliţie au venit pentru a elimina 150 de cadavre din casele din Guayaquil, cel mai populat oraş de pe coasta Pacificului, şi cel mai afectat de boală. Aceste forţe au intervenit din cauza haosului provocat în oraş de coronavirus, care a încetinit transportul corpurilor persoanelor deedate, de această boală sau din alte cauze. Pe reţelele de socializare au circulat filmuleţe cu persoane mascate care se prăbuşesc pe străzi sau cu cadavre abandonate.
 
Vicepreşedintele Ecuadorului, Otto Sonnenholzner, şi-a cerut sâmbătă scuze pentru această situaţie. "Săptămâna aceasta am suferit o deteriorare accentuată a imaginii noastre internaţionale, am văzut imagini care nu ar fi trebuit să existe niciodată", şi "îmi cer scuze pentru asta", a spus vicepreşedintele într-o declaraţie de radio şi televiziune. O interdicţie de 15 ore pe zi a fost pusă în aplicare în Ecuador. Confruntat cu pandemia, guvernul preşedintelui Lenin Moreno a declarat stare de urgenţă sanitară, suspendarea activităţii la locul obişnuit de activitate, suspendarea claselor din instituţiile de învăţământ, restricţionarea traficului auto şi închiderea graniţelor.

 

Foto: El Universal

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici