Osama ben Laden pregătea un atac în SUA, la împlinirea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Osama ben Laden planifica un atentat de proporţii în Statele Unite, cu ocazia împlinirii a zece ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, potrivit documentelor confiscate de forţele speciale americane în locuinţa acestuia din Abbottabad, relatează Wall Street Journal, în ediţia online de vineri.

1693 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden pregătea un atac în SUA, la împlinirea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie

Osama ben Laden pregătea un atac în SUA, la împlinirea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul al-Qaida şi coordonatorul pentru operaţiuni al reţelei, Attiyah Abd al-Rahman, au discutat despre componenenţa echipei de atac, ben Laden respingând mai multe propuneri făcute de Rahman, au declarat oficiali americani, adăugând însă că planurile se aflau într-un stadiu incipient.

Informaţiile despre planificarea atacului se numără printre puţinele date concrete referitoare la potenţiale ameninţări obţinute din documentele de la Abbottabad, confiscate în raidul soldat cu uciderea liderului terorist.

Comunicaţiile dintre ben Laden şi Rahman erau purtate în principal prin documente salvate pe memorii flash, care erau livrate de curieri de încredere, iar cei doi au discutat şi despre recrutarea de terorişti care să deţină paşapoarte şi alte documente de călătorie legale.

Sursele citate de Wall Street Journal au afirmat şi că ben Laden era izolat la Abbottabad, iar deseori opiniile sale nu erau luate în considerare de ceilalţi membri ai reţelei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici