Osama ben Laden voia ca nepoţii şi copiii săi să studieze în Occident şi să trăiască în pace

Osama ben Laden voia ca nepoţii şi copiii săi să meargă la studii în Occident şi să trăiască în pace, nu să se implice ca el în Jihad, a declarat cumnatul său într-un interviu pentru Sunday Times.

229 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden voia ca nepoţii şi copiii săi să studieze în Occident şi să trăiască în pace

Osama ben Laden voia ca nepoţii şi copiii săi să studieze în Occident şi să trăiască în pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El le-a spus copiilor şi nepoţilor săi: Mergeţi în Europa sau în Statele Unite şi primiţi o educaţie bună", a explicat pentru publicaţia britanică Sunday Times Zakaria Al-Sadah, a cărui soră Amal, o yemenită, era cea de-a cincea soţie a liderului Al-Qaida, ucis în urmă cu nouă luni în Pakistan.

Potrivit lui Zakaria Al-Sadah, ben Laden nu voia ca membrii familiei lui să "urmeze ca el calea Jihadului".

"Trebuie să studiaţi, să trăiţi în pace şi să nu faceţi ce fac eu sau ce am făcut", le-a spus ben Laden, conform cumnatului său.

Liderul Al-Qaida a fost ucis în mai 2011 de un comando american în casa în care se ascundea de mai mulţi ani la Abbottabad, în nord-vestul Pakistanului.

În acest interviu, cumnatul său a explicat că cele trei femei şi cei nouă copii care locuiau cu el în casă sunt consemnaţi de mai multe luni într-un apartament de trei camere, fără ferestre, la Islamabad, sub supravegherea constantă a serviciilor secrete pakistaneze.

Sunday Times publică alături de acest interviu o fotografie cu şase dintre copii, realizată de Zakaria Al-Sadah, care spune că a fost autorizat de mai multe ori să-i vadă începând din noiembrie, în prezenţa gărzilor.

Aceşti copii, "traumatizaţi" de atacul comandoului, "au nevoie de un alt mediu decât de o închisoare - orice s-ar crede despre tatăl lor şi orice ar fi făcut el", a apreciat acesta. El a precizat că sora sa Amal, rănită în cursul raidului, "nu a avut nici un rol în ceea ce a făcut soţul ei şi nu trebuie pedepsită pentru acest lucru".

Conform acestuia, Amal şi celelalte soţii ale lui ben Laden au intrat în greva foamei.

Comisia pakistaneză care anchetează prezenţa liderului Al-Qaida în Pakistan şi circumstanţele raidului american a interzis, în septembrie, tuturor celor pe care vrea să îi audieze, să părăsească ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici