OSCE acuză regimul de la Moscova că a încălcat drepturi fundamentale la alegerile parlamentare din Rusia/ Fraudă la vot, suprinsă de o camera de supraveghere - VIDEO

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a criticat modul de desfăşurare a alegerilor parlamentare din Rusia, despre care a afirmat că au fost marcate de încălcări ale drepturilor fundamentale şi lipsa unor alternative politice distincte, scrie Reuters online.

1161 afișări
Imaginea articolului OSCE acuză regimul de la Moscova că a încălcat drepturi fundamentale la alegerile parlamentare din Rusia/ Fraudă la vot, suprinsă de o camera de supraveghere - VIDEO

OSCE acuză regimul de la Moscova că a încălcat drepturi fundamentale la alegerile parlamentare din Rusia: "Angajamentele democratice continuă să fie ameninţate"

Ilkka Kanerva, un parlamentar finlandez şi coordonatorul special al OSCE pentru alegeri, a declarat că observatorii au notat unele îmbunătăţiri faţă de situaţiile precedente, inclusiv o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte gestionarea voturilor.

Însă imaginea generală a fost una a unui scrutin marcat de probleme.

"Restricţiile legale în privinţa drepturilor fundamentale continuă să fie o problemă. Dacă Rusia doreşte să-şi respecte angajamentele privind democraţia atunci trebuie să existe mai mult spaţiu pentru dezbateri şi implicare civică", a adăugat Kanerva.

"Angajamentele democratice continuă să fie ameninţate în contextul în care mediul electoral a fost în mod negativ afectat de restricţiile ce vizează libertăţile fundamentale şi drepturile politice, o mass-medie ferm controlată şi înăsprirea dominaţiei asupra societăţii civile", a mai spus oficialul OSCE, care a adăugat că liberalizarea procesului de înregistrare a partidelor încă nu a generat "alternative politice distincte".

Potrivit BBC, există raportări privind fraude la votul de duminică prin care partidul lui Vladimir Putin a câştigat detaşat alegerile parlamentare cu 45%.

Pentru a susţine aceste informaţii, BBC a difuzat o înregistrare cu o cameră de supraveghere dintr-o secţie de vot, în care un membru al comisiei introduce în urnă câteva hârtii, flancat de o altă persoană care încearcă să îl acopere. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici