Ostaticul John Cantlie transmite din Alep, într-o nouă înregistrare a SI. Jurnalistul spune că oraşul a fost distrus de regimul al-Assad şi de raidurile coaliţiei conduse de SUA - VIDEO

Gruparea Stat Islamic a difuzat o nouă înregistrare video în care jurnalistul britanic John Cantlie, capturat în noiembrie 2012 împreună cu jurnalistul american James Foley, relatează din Alep, Siria, transmite CNN.

3771 afișări
Imaginea articolului Ostaticul John Cantlie transmite din Alep, într-o nouă înregistrare a SI. Jurnalistul spune că oraşul a fost distrus de regimul al-Assad şi de raidurile coaliţiei conduse de SUA - VIDEO

John Cantlie (Imagine: captură video)

John Cantlie, care a apărut şi în alte înregistrări video ale SI, numeşte relatarea "ultima din această serie". În înregistrarea video el arată părţi din Alep afirmând că distrugerea este cauzată nu numai de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ci şi de raidurile coaliţiei conduse de Statele Unite., scrie CNN.

Cantlie prezintă o şcoală religioasă dar şi un tribunal unde se aplică legea Statului Islamic, sharia, care "are 1.400 de ani". Aceasta este legea lui Dumnezeu, legea lui Allah şi nu poate fi schimbată. El citează ca exemplu pedepsirea pentru jaf cu tăierea unei mâini.

Cantlie a fost răpit în noiembrie 2012 împreună cu jurnalistul american James Foley, care a fost decapitat în august.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici