Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Inhibitorii colinesterazei: Ce sunt şi ce fac substanţele?

  • Medicii germani au declarat, luni, că testele efectuate arată că Aleksei Navalnîi a fost intoxicat cu un fel de inhibitor de colinesterază
  • Substanţa exactă nu este încă cunoscută, relatează Reuters.
  • Inhibitorii colinesterazei sunt compuşi chimici ce se găsesc într-o varietate de produse.
6006 afișări
Imaginea articolului Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.  Inhibitorii colinesterazei: Ce sunt şi ce fac substanţele?

Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Inhibitorii colinesterazei: Ce sunt şi ce fac substanţele?

"Suspiciunea este că domnul Aleksei Navalnîi a fost otrăvit; din păcate, au fost mai multe cazuri de acest fel în istoria recentă a Rusiei", a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, citat de publicaţia Die Welt.

"Dat fiind că este foarte probabil să fie vorba de un act de otrăvire, este necesară protecţie", a precizat Steffen Seibert.

Iată cinci fapte despre inhibitorii colinesterazei:

  • Inhibitorii colinesterazei sunt un grup de compuşi chimici folosiţi în multe produse, de la arme chimice, pesticide până la medicamente umane concepute pentru a atenua simptomele Alzheimerului şi ale altor tipuri de demenţă.
  • Colinesteraza este o enzimă care este critică pentru funcţia normală a sistemului nervos la om, vertebrate şi insecte.
  •  Produsele chimice care blochează sau inhibă colinesteraza pot provoca supraactivitatea unei mari varietăţi de funcţii corporale, ceea ce duce la efecte acute multiple ale sistemului care pot fi letale.
  •  Anumite pesticide, cum ar fi organofosfaţii şi carbamaţii, funcţionează prin inhibarea colinesterazei. Aceste substanţe chimice pot fi, de asemenea, otrăvitoare pentru oameni în unele situaţii.
  •  Expunerea umană la pesticidele chimice care inhibă colinesteraza poate rezulta din inhalare, ingestie sau contact cu ochii sau pielea în timpul fabricării, amestecării sau aplicării lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici