OTRĂVIREA spionului rus în Marea Britanie. Serghei Skripal, externat din spital

Serghei Skripal, un fost spion rus care a fost otrăvit cu o substanţă neurotoxică în oraşul britanic Salisbury, în luna martie, a fost externat din spital, a anunţat vineri serviciul medical al Marii Britanii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2082 afișări
Imaginea articolului OTRĂVIREA spionului rus în Marea Britanie. Serghei Skripal, externat din spital

OTRĂVIREA spionului rus în Marea Britanie. Serghei Skripal, externat din spital

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

"Sunt ştiri extraordinare că Serghei Skripal s-a simţit suficient de bine încât să fie externat din spital", a declarat directorul spitalului, Cara Charles-Barks.

"Deşi aceşti pacienţi au fost externaţi, dreptul lor la confidenţialitate rămâne valabil şi ne opreşte din a da mai multe detalii privind tratamentul pe care l-au primit", au afirmat oficialii spitalului.

Iulia Skripal a fost externată din spital la începutul lunii aprilie.

Cei doi au fost în stare critică timp de câteva săptămâni, iar medicii se temeau că aceştia ar putea suferi leziuni cerebrale, chiar dacă ar suravieţui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici