Universitatea Oxford ia în considerare să îşi deschidă primul campus în afara Angliei ca răspuns la ieşirea Regatului Unit din UE

Universitatea Oxford ia în considerare să deschidă primul campus universitar în afara Angliei pentru a avea în continuare acces la fondurile europene.

1469 afișări
Imaginea articolului Universitatea Oxford ia în considerare să îşi deschidă primul campus în afara Angliei ca răspuns la ieşirea Regatului Unit din UE

Oxford, decizie istorică după Brexit. Unde îşi va deschide noul campus care îi va permite în continuare accesul la fondurile europene (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Jean-Michel Blanquer, fost director în cadrul Ministerului francez al Educaţiei, a confirmat faptul că autorităţile şi instituţiile franceze sunt în plin proces de înfiinţare a campusului, iar oficialii ar fi purtat discuţii şi cu reprezentanţi ai Universităţii Warwick, potrivit The Independent.

Potrivit The Daily Telegraph, Universitatea Oxford a fost înştiinţată că deschiderea unui campus în Franţa ar înseamna automat că acesta ar funcţiona sub tutela franceză şi, prin urmare, ar continua să primească fonduri europene şi după concretizarea ieşirii Regatului Unit din UE.

Construcţia campusului ar urma să demareze în 2018, conform Gândul.info.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici