PACEA între cele două Corei ar putea fi binecuvântată de Papa Francisc. Kim Jong Un l-a invitat pe Suveranul pontif în ţara sa

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Phenianul anul viitor, într-un gest menit să scoată în evidenţă eforturile de pace din Peninsula Coreeană, a anunţat marţi administraţia prezidenţială din Coreea de Sud, relatează Reuters.

1031 afișări
Imaginea articolului PACEA între cele două Corei ar putea fi binecuvântată de Papa Francisc. Kim Jong Un l-a invitat pe Suveranul pontif în ţara sa

PACEA între cele două Corei ar putea fi binecuvântată de Papa Francisc. Kim Jong Un l-a invitat pe Suveranul pontif în ţara sa

Coreea de Nord şi Vaticanul nu au relaţii diplomatice formale. De aceea, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in îi va oferi invitaţia Papei Francisc când se va întâlni cu acesta săptămâna viitoare în timpul călătoriei sale în Europa, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albastre, Kim Eui-kyeom, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Preşedintele Moon va vizita Vaticanul pe 17 şi 18 octombrie pentru a-şi reafirma binecuvântarea şi sprijinul pentru pacea şi stabilitatea Peninsulei Coreene", a declarat purtătorul de cuvânt.

În timpul summitului liderilor celor două Corei de luna trecută, Kim i-a transmis lui Moon că doreşte să-l invite pe Papa în Coreea de Nord, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Papa a transmis că doreşte să viziteze Japonia anul viitor.

Constituţia Coreei de Nord garantează libertatea religioasă atâta timp cât nu subminează statul, dar în afară câteva locuri de cult controlate de stat, nici o activitate religioasă deschisă nu este permisă.

Această invitaţie este prima adresată de către un lider nord-coreean unui Papă din anul 2000 încoace, când liderul de atunci, Kim Jong Il, l-a invitat pe Papa Ioan Paul al II-lea în Coreea de Nord.

Deşi acea întâlnire propusă de tatăl lui Kim nu s-a materializat, planul de a-l invita pe Papa Francisc la Phenian este cea mai recentă iniţiativă diplomatică a Coreei de Nord din acest an.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici