Pacienţi expuşi unei boli incurabile într-un spital din SUA, în urma intervenţiei chirurgicale

Medicii şi oficialii unui spital din North Carolina, în Statele Unite, au anunţat 18 pacienţi de la secţia de neurochirugie că este posibil să fi fost expuşi bolii Creutzfeldt-Jakob (CJD), o afecţiune neurologică gravă şi incurabilă, în urma intervenţiei chirurgicale.

423 afișări
Imaginea articolului Pacienţi expuşi unei boli incurabile într-un spital din SUA, în urma intervenţiei chirurgicale

Pacienţi expuşi unei boli incurabile într-un spital din SUA, în urma intervenţiei chirurgicale (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Potrivit Institutului Naţionale pentru Afecţiuni Neurologice şi Atacuri Cerebrale, boala Creutzfeldt-Jakob afectează aproximativ o persoană dintr-un milion pe an în lumea întreagă. Spitalul a confirmat că la 18 ianuarie, a fost operat un pacient cu simptome de CJD şi în cazul căruia boala a fost confirmată ulterior, relatează CNN.

Chiar dacă instrumentele chirurgicale au fost sterilizate în conformitate cu procedurile standard ale spitalului, ele ar fi trebuit supuse unor proceduri de sterilizare speciale. Centrul pentru prevenirea bolilor şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca echipamentul chirurgical folosit la pacienţii cu CJD să fie distrus sau decontaminat printr-un proces de dezinfecţie intensă.

Deşi CJD poate fi transmisă prin echipament chirurgical, oficialii spitalului susţin că probabilitatea ca pacienţii să fi contractat boala este foarte scăzută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici