Paisprezece indivizi care au fabricat acte false utilizate de terorişti, condamnaţi în Belgia

Paisprezece indivizi care fabricau documente false pentru membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au fost condamnaţi în Belgia la pedepse de până la opt ani de închisoare, relatează ziarul belgian Le Soir.

364 afișări
Imaginea articolului Paisprezece indivizi care au fabricat acte false utilizate de terorişti, condamnaţi în Belgia

Paisprezece indivizi care au fabricat acte false utilizate de terorişti, condamnaţi în Belgia (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Inculpaţii au fabricat aproximativ 2.000 de cărţi de identitate false, cele mai multe similare cu cele belgiene, spaniole şi daneze, vânzându-le în numeroase ţări europene.

O instanţă din Bruxelles i-a condamnat pe cei 14 la pedepse cuprinse între trei şi opt ani de închisoare.

Documentele false au fost utilizate de terorişti precum Salah Abdeslam, implicat în atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, şi de Najim Laachraoui, care s-a aruncat în aer în martie 2016 pe aeroportul din Bruxelles.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici