Pakistan: Succesorul politic al fostului premier Nawaz Sharif va fi fratele acestuia, Shehbaz Sharif

Premierul pakistanez Nawaz Sharif, destituit vineri de Curtea Supremă, l-a desemnat ca succesor politic pe fratelui său mai tânăr, Shehbaz Sharif, informează AFP.

193 afișări
Imaginea articolului Pakistan: Succesorul politic al fostului premier Nawaz Sharif va fi fratele acestuia, Shehbaz Sharif

Pakistan: Succesorul politic al fostului premier Nawaz Sharif va fi fratele acestuia, Shahbaz Sharif

Fostul premier al Pakistanului, Nawaz Sharif, şi-a anunţat demisia vineri, după ce Curtea Supremă de la Islamabad a decis că acesta nu mai are dreptul să ocupe funcţii publice în urma implicării sale într-un scandal de corupţie.

"Îl susţin pe Shehbaz Sharif după mine, ca succesor, dar îi va lua timp să se prezinte la alegeri, deci, pentru moment, îl desemnez pe Shahid Khaqan Abbasi la conducerea guvernului prin interimat", a declarat Nawaz.

Shahid Khaqan Abbasi, care va asigura interimatul ca şef al guvernului, este fostul ministru al petrolului din Pakistan. Numirea lui Abbasi mai trebuie să fie votată în parlament, dar aceasta ar urma să fie doar o formalitate deoarece partidul lui Sharif dispune acolo de o largă majoritate.

Născut în 1950 la Lahore, capitala provinciei Pendjab, Shehbaz Sharif ocupă în prezent postul de şef al guvernului regional, unde are reputaţia de a fi un administrator cu o mână de fier, dar mai puţin carismatic decât fratele său mai mare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici