Pakistanul denunţă drept "contraproductivă" decizia SUA de a suspenda asistenţa militară

Islamabadul a catalogat drept "contraproductivă" decizia Washingtonului de a suspenda asistenţa militară acordată Pakistanului, pe motiv că nu a luat măsuri suficiente împotriva insurgenţilor talibani care atacă personalul militar american din Afganistan, informează site-ul postului France 24.

218 afișări
Imaginea articolului Pakistanul denunţă drept "contraproductivă" decizia SUA de a suspenda asistenţa militară

Pakistanul denunţă drept "contraproductivă" decizia SUA de a suspenda asistenţa militară

Decizia Washingtonului a provocat mici manifestaţii antiamericane în unele oraşe din Pakistan, însă Ministerul de Externe de la Islambad a avut o reacţie cumpătată, avertizând că "termenele arbitrare, hotărârile unilaterale şi schimbarea obiectivelor după bunul plac sunt contraproductive în ceea ce priveşte abordarea ameninţărilor comune".

Intensificarea unor ameninţări precum prezenţa tot mai puternică a reţelei Stat Islamic în regiune este un motiv pentru care cooperarea este cu atât mai importantă, se mai afirmă în comunicatul MAE pakistanez.

”Astăzi putem confirma că suspendăm asistenţa de securitate acordată Pakistanului până când Guvernul pakistanez va lua măsuri decisive împotriva talibanilor din Afganistan şi a reţelei Haqqani. Considerăm că aceste grupuri destabilizează regiunea şi comit atacuri împotriva personalului american”, a declarat Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele SUA, Donald Trump, s-a arătat nemulţumit de sprijinul financiar acordat de Pakistanului de Washington.

Ambasadorul SUA la Organizaţia Naţiunilor Unite, Nikki Haley, a declarat marţi că Washingtonul va retrage asistenţa financiară acordată Pakistanului în scopuri de securitate, în valoare de 255 de milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici