Pakistanul nu poate confirma moartea liderului taliban Ahtar Mansour

Ministerul pakistanez de Interne a anunţat, marţi, că, deocamdată, nu poate confirma moartea liderului talibanilor afgani, Ahtar Mansour, care, potrivit Statelor Unite, ar fi fost eliminat într-un atac cu dronă.

310 afișări
Imaginea articolului Pakistanul nu poate confirma moartea liderului taliban Ahtar Mansour

Pakistanul nu poate confirma moartea liderului taliban Ahtar Mansour

"Cadavrul este carbonizat şi nu poate fi recunoscut", a declarat Chaudhry Nisar Ali Khan, ministrul pakistanez de Interne, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Guvernul Pakistanului nu poate confirma moartea fără a avea o bază legală", a adăugat Khan, precizând că vor fi efectuate teste de tip ADN.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a confirmat luni moartea mollahului Ahtar Mansur într-un raid aerien american efectuat în Pakistan.

Mollahul Ahtar Mansour, liderul talibanilor afgani, a fost eliminat de drone militare americane pentru că reprezenta o "ameninţare iminentă" pentru trupele internaţionale din Afganistan, a transmis Departamentul american al Apărării. "Ştim că liderul talibanilor era implicat în activităţi care ameninţau direct forţele americane şi ale coaliţiei", a declarat luni seară Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici