Pakistanul va înfiinţa tribunale militare pentru judecarea teroriştilor

Oficialii politici pakistanezi au decis miercuri să înfiinţeze tribunale miliare pentru actele de terorism, o decizie luată la o săptămână de la masacrarea a 149 de persoane, dintre care 133 de elevi, la Peshawar (nord-vest), de către un comando palestinian, au anunţat surse oficiale, relatează AFP.

226 afișări
Imaginea articolului Pakistanul va înfiinţa tribunale militare pentru judecarea teroriştilor

Pakistanul va înfiinţa tribunale militare pentru judecarea teroriştilor (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"După aproape 11 ore de dezbateri, partidele politice au căzut de acord să înfiinţeze tribunale militare", a declarat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, un oficial de rang înalt al Guvernului pakistanez.

Toate afacerile de terorism vor fi soluţionate de aceste tribunale militare, a adăugat el.

Această informaţie a fost confirmată de un alt oficial de rang înalt al Guvernului şi de un politician care au asistat la o reuniunea menită stabilirii unui plan în vederea combaterii terorismului.

Şeful opoziţiei, Syed Khursheed Shah, a precizat pentru AFP că aceste tribunale vor fi înfiinţate pentru o perioadă de doi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici