Palestinienii bombardează ţinte israeliene, iar Israelul răspunde cu atacuri anti-aeriene

Militanţii palestinieni au bombardat luni Israelul cu zeci de rachete şi obuze, în timp ce avioanele de război israeliene au lovit mai multe ţinte de pe tot parcursul Fâşiei Gaza în ceea ce pare cel mai intens schimb de focuri de la războiul din 2014, relatează Associated Press.

2588 afișări
Imaginea articolului Palestinienii bombardează ţinte israeliene, iar Israelul răspunde cu atacuri anti-aeriene

Palestinienii bombardează ţinte israeliene, iar Israelul răspunde cu atacuri anti-aeriene

Oficialii palestinieni au declarat că cel puţin trei persoane, inclusiv doi militanţi, au fost ucişi în urma atacului israelian, iar alţi nouă au fost răniţi, în timp ce un proiectil a distrus postul de televiziune al grupării Hamas.

În Israel, serviciul naţional de salvare a declarat că cel puţin şapte persoane au fost rănite, inclusiv un soldat în vârstă de 19 ani care se află în stare critică.

Tensiunile din ultimele zile pun la îndoială acordurile recente negociate de Egipt şi reprezentanîţii ONU pentru a reduce tensiunile. Cu doar o zi în urmă, prim-ministrul Israelului a apărat aceste acorduri, spunând că face tot posibilul pentru a evita un alt război.

Oficialii ONU au declarat că lucrează cu Egiptul pentru a opri violenţele. trebuie să se oprească, reţinerea trebuie să fie demonstrată de toţi!", A trimis biroul trimisului ONU pentru Orientul Mijlociu pe tweeted.

Valul de violenţe a fost declanşat duminică de un raid militar israelian în Gaza. Un grup de militari israelieni sub acoperire, aparent aflaţi într-o misiune de recunoaştere, au fost descoperiţi duminică în interiorul Gazei, declanşând o bătălie care a dus la moartea a şapte militanţi, inclusiv un comandant Hamas, şi a unui ofiţer israelian.

În cursul zilei de luni, militanţii au lansat 100 de rachete în mai puţin de o oră, acesta fiind cel mai intens atac de la războiul de 50 de zile care a avut loc acum patru ani. Rachetele expediate pe parcursul zilei au continuat seara, cuprinzând cerul din Gaza şi pornind sirenele din sudul Israelului.

Armata a transmis că aeronavele de război, elicopterele şi tancurile au lovit peste 30 de ţinte militare, inclusiv compuşi militari, posturi de observare şi depozite de armament. De asemenea, a spus că a fost vizată o unitate care lansează rachete.

Lt. Col. Jonathan Conricus, un purtător de cuvânt militar, a declarat că armata a trimis trupe suplimentare de infanterie, sisteme de apărare pentru rachete şi unităţi de informaţii la frontiera cu Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici