Pământul a înregistrat cea de-a doua cea mai caldă lună martie din istorie

După cea mai caldă lună ianuarie din istorie şi a doua cea mai caldă lună februarie, planeta a înregistrat acum al doilea cel mai fierbinte martie din istorie, a anunţat joi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA), citată de NBC News.

1013 afișări
Imaginea articolului Pământul a înregistrat cea de-a doua cea mai caldă lună martie din istorie

Pământul a înregistrat cea de-a doua cea mai caldă lună martie înregistrată vreodată

Aceasta este doar ultima etapă din ceea ce NOAA spune că este o tendinţă clară de încălzire pe termen lung. Şi, deşi au mai rămas nouă luni din acest an, predicţiile agenţiei sugerează deja că există şanse mari ca 2020 să fie cel mai fierbinte an de când se realizează înregistrări -1880.

„Se pare că există o probabilitate de peste 50% ca anul acesta să fie cel mai cald din istorie”, a declarat joi, Deke Arndt, şeful filialei de monitorizare a Centrelor Naţionale pentru Informaţii de Mediu al NOAA.

Luna trecută a fost al 44-lea martie consecutiv şi a 423-a lună consecutivă, cu temperaturi peste media secolului XX, conform raportului NOAA.

Temperatura medie pe suprafeţele terestre şi oceanice luna trecută a fost cu 1,16 grade Celsius mai ridicată decât media secolului XX şi doar luna martie din 2016 a fost mai caldă decât anul acesta. De altfel, anul 2016 a fost cel mai cald din istoria cunoscută, potrivit NOAA.

Din raportul NOAA rezultă că cele 10 cele mai călduroase luni de martie din istorie au fost înregistrate din 1990 până în prezent.

Anul acesta, America de Sud a înregistrat cea mai caldă lună martie din istorie, iar Europa, Asia şi Australia au depăşit media temperaturilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici