Pană de curent uriaşă în întregul stat sirian. Accesul la energie electrică, restaurat parţial

UPDATE: Accesul la energie electrică a fost restaurat parţial în Siria, după ce o pană de curent uriaşă a afectat, joi, pentru o scurtă perioadă, întreg statul, avariind şi serviciile de internet, a anunţat agenţia de stat Sana, potrivit Reuters.

4568 afișări
Imaginea articolului Pană de curent uriaşă în întregul stat sirian. Accesul la energie electrică, restaurat parţial

Pană de curent uriaşă în întregul stat sirian

Potrivit agenţiei de stat siriene Sana, Ministerul pentru Electricitate a anunţat că reţeaua de electricitate din ţară a început să funcţioneze din nou şi că accesul la curent electric va fi restaurat până la miezul nopţii.

Ministerul nu a specificat care a fost cauza respectivei pene de curent care a cuprins întreg statul sirian.

"Reţeaua electrică nu mai funcţionează în niciun district al ţării", a precizat, pentru agenţia siriană Sana, o sursă din Ministerul pentru Electricitate al ţării.

"Au fost demarate operaţiuni pentru restabilirea accesului la energie electrică", a declarat aceeaşi sursă.

Si serviciile de internet au fost perturbate parţial de această pană de curent.

În prezent, în Siria se desfăşoară atacuri între forţele regimului Bashar al-Assad, sprijinite de forţele ruse, şi militanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată reţelei Al-Qaida, grupări care sunt bombardate şi de forţele coaliţiei internaţionale conduse de SUA.

În baza unui armistiţiu temporar intrat în vigoare de sâmbătă, agreat de SUA şi Rusia, bombardamentele împotriva grupărilor opoziţiei siriene care au acceptat respectivul armistiţiu au încetat, deşi au fost raportate mai multe încălcări de ambele părţi.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici