Pană de electricitate de amploare la Cairo

O mare parte din Cairo, capitala egipteană unde locuiesc peste 20 de milioane de persoane, a rămas fără electricitate joi dimineaţa din cauza unei "pene" care a paralizat metroul la o oră de vârf, a anunţat Ministerul Energiei.

208 afișări
Imaginea articolului Pană de electricitate de amploare la Cairo

Pană de electricitate de amploare la Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Egiptul, a cărui economie este în scădere de trei ani, este afectat zilnic de numeroase probleme legate de electricitate - până la opt întreruperi pe zi la Cairo - producţia de energie electrică nereuşind să mai satisfacă necesităţile în timp ce temperaturile estivale ating deseori 40-45 de grade Celsius. Dar niciodată o pană electrică nu a avut o asemenea amploare în ultimii ani în capitală.

"O pană neaşteptată a provocat o întrerupere a electricităţii în unele cartiere din Cairo şi curentul este restabilit gradual", a declarat pentru AFP Mohamed al-Yamani, purtătorul de cuvânt al Ministerului Energiei şi Electricităţii. Dar, după două ore, curentul încă nu era restabilit în centrul Cairo şi în numeroase cartiere periferice, au constatat jurnaliştii AFP.

Circulaţia metroului a fost întreruptă în totalitate pe una dintre cele trei linii de metrou şi parţial pe o a doua, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei de metrou citat de agenţia de presă guvernamentală, Mena, care vorbeşte despre o "pană" la o centrală electrică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici