Pană generală de curent după o explozie la o conductă de gaz din apropierea Damascului. Autorităţile vorbesc despre un atac terorist

  • În urma deflagraţiei nu au fost raportate decese sau vătămări, însă oraşul a rămas fără curent electric
  • Explozia ar putea fi rezultatul unui atac terorist, a declarat ministrul afacerilor petroliere şi miniere Ali Ghanem
  • Aceasta este a şasea explozie din acea parte a conductei, a declarat Kharboutli
  • Conducta cu o lungime de 1.200 de kilometri livrează combustibilul din Egipt în Siria, Liban şi Iordania
521 afișări
Imaginea articolului Pană generală de curent după o explozie la o conductă de gaz din apropierea Damascului. Autorităţile vorbesc despre un atac terorist

Profimedia

O explozie a lovit luni dimineaţa o conductă de gaze naturale din apropierea capitalei siriene Damasc, potrivit presei de stat.

În urma deflagraţiei nu au fost raportate decese sau vătămări, însă oraşul a rămas fără current electric. În timp ce echipele de pompieri luptau cu flăcările, energia a fost restabilită în unele zone, scrie Bloomberg.

Aceasta ar fi ultima palmă pentru o naţiune deja lovită de un război civil, o ţară cu o economie aflată sub sancţiunile Uniunii Europene.

Luna trecută, SUA a declarat că va aplica de asemenea sancţiuni preşedintelui Bashar al-Assad şi altor persoane apropiate acestuia, măsură menită să forţeze regimul său să negocieze încetarea războiului care a început în 2011 şi a ucis sute de mii de sirieni.

Explozia ar putea fi rezultatul unui atac terorist, a declarat ministrul afacerilor petroliere şi miniere Ali Ghanem, citat de Sana, fără a oferi detalii suplimentare.

Ministrul energiei electrice, Mohammad Kharboutli, a declarat că explozia s-a produs între Al-Dhumayr şi Adra la marginea Damascului şi a provocat o scădere a presiunii la centrala Deir Ali, declanşând întreruperile de curent, potrivit Sana. Gazul natural este utilizat în mod obişnuit ca combustibil pentru funcţionarea centralelor electrice.

Conducta cu o lungime de 1.200 de kilometri livrează combustibilul din Egipt în Siria, Liban şi Iordania. Aceasta este a şasea explozie din acea parte a conductei, a declarat Kharboutli.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici