Pană majoră de curent în Marea Britanie: Traficul aerian şi feroviar, perturbate/ Semafoarele din Londra n-au funcţionat | FOTO, VIDEO

Marea Britanie a fost afectată vineri de o pană majoră de curent în mai multe zone ale ţării, inclusiv în capitala Londra, potrivit BBC.

5397 afișări
Imaginea articolului Pană majoră de curent în Marea Britanie: Traficul aerian şi feroviar, perturbate/ Semafoarele din Londra n-au funcţionat | FOTO, VIDEO

Pană majoră de curent în Marea Britanie. Este afectată inclusiv Londra unde semafoarele nu funcţionează (Imagine: bbc.com)

UPDATE: Avaria care a cauzat pana de curent din Marea Britanie a fost remediată

Compania National Grid, care administrează reţelele de transport de gaze naturale şi energie electrică din Anglia şi Ţara Galilor, a anunţat vineri seara că avaria care a cauzat pana de curent din Marea Britanie a fost remediată, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a anunţat că au existat „probleme cu două generatoare care au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în mai multe zone ale ţării”. Reprezentantul National Grid a informat, însă, că problema „este rezolvată acum”.

Potrivit autorităţilor, întreruperea energiei electrice a fost provocată de o avarie a sistemului de transport al energiei. Traficul feroviar a fost perturbat din această cauză, iar traficul rutier din Londra a fost îngreunat deoarece unele semafoare nu au funcţionat.

 

 

Energia electrică a fost întreruptă la Aeroportul Newcastle timp de aproximativ 15 minute, dar aeroporturile Heathrow, Gatwick şi Luton nu au fost afectate.

„Cunoaştem problema întreruperii alimentării cu energie electrică în anumite părţi ale Londrei şi în Regiunea Sud-Est”, a informat compania de distribuţie UK Power Network.

Compania de căi ferate Network Rail a anunţat că toate trenurile care se aflau în circulaţie la momentul avariei au staţionat, iar sistemul de semnalizare a fost repornit. Pasagerii au fost informaţi că există posibilitatea ca trenurile să înregistreze întârzieri semnificative.

 

 

Spitalul din Ipswich a anunţat că a fost afectat de pana de curent şi a informat că generatoarele nu au putut fi pornite.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici