Pandemia de COVID-19 afectează planurile NASA de a ajunge pe Lună

  • NASA a închis mai multe unităţi din cauza pandemiei de COVID-19
  • Lansarea misiunii NASA spre Lună din 2024 ar putea fi amânată
  • Lurările la roverul ce va fi trimis spre Marte continuă
449 afișări
Imaginea articolului Pandemia de COVID-19 afectează planurile NASA de a ajunge pe Lună

Pandemia de COVID-19 afectează planurile NASA de a ajunge pe Lună

Creşterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în apropierea centrelor NASA din Louisiana şi Mississippi a determinat Agenţia Spaţială Americană să suspende lucrările de producţie şi testare a rachetei şi capsulei care urmează să fie trimisă pe Lună, scrie BBC News.

Administraţia Trump a stabilit ca în anul 2024 să înceapă prima misiune a unui echipaj pe suprafaţa lunară după 50 de ani de la primul om care a ajuns acolo.

Termenul pare în prezent unul aproape imposibil de realizat după ce NASA a declarat că nu a avut de ales decât să suspende lucrările la construcţia rachetei, numită Space Launch System şi a capsulei, cunoscută sub numele de Orion.

La Centrul spaţial Stennis din Mississippi a fost înregistrată o infecţie în rândul personalului, ceea ce a determinat închiderea acestuia.

În ceea ce priveşte centrul de asamblare Michoud din Louisiana, aici nu au fost înregistrate cazuri de COVID-19, dar creşterea ratei de infecţie în comunităţile din jurul complexului a determinat închiderea acestuia.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a spus că personalul lucrează acum pentru a menţine sistemele de hardware într-o stare bună.

„Ne dăm seama că acest lucru va avea impact asupra misiunilor NASA, dar, pe măsură ce echipele noastre lucrează pentru a analiza impactul şi a stabili ce măsuri trebuie luate pentru a reduce riscurile, înţelegem că prioritatea noastră principală este sănătatea şi siguranţa forţei de muncă”, a explicat Bridenstine.

Între timp, NASA a implementat telemunca în întreaga organizaţie.

La unele proiecte, considerate prioritare, se continuă munca în unităţi. Printre acestea se numără şi lucrările la noul rover care va fi trimis spre Marte în iulie / august.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici