Pandemia de COVID în Europa: Rusia este cap de afiş la decese. Autorităţile dau vina pe oamenii nevaccinaţi

  • Rusia a înregistrat sâmbătă 1.000 de decese cauzate de COVID într-o singură zi, pentru prima dată de la începutul pandemiei, anunţă BBC.
  • Numărul deceselor a fost în creştere toată săptămâna, Kremlinul acuzând poporul că nu s-a vaccinat.
  • Doar aproximativ o treime din populaţie a fost vaccinată, pe fondul neîncrederii generalizate în vaccinuri.
2352 afișări
Imaginea articolului Pandemia de COVID în Europa: Rusia este cap de afiş la decese. Autorităţile dau vina pe oamenii nevaccinaţi

Cifra de 222.000 de decese în Rusia este cea mai mare din Europa, iar sâmbătă au fost raportate alte 33.000 de infecţii.

Guvernul a evitat să introducă restricţii stricte, deoarece spune că trebuie să menţină economia în funcţiune.

În schimb, Kremlinul s-a concentrat pe apatia publicului faţă de vaccinare.

Săptămâna aceasta, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat: "Într-o situaţie în care infecţiile sunt în creştere, este necesar să continuăm să le explicăm oamenilor că trebuie să se vaccineze. Este cu adevărat iresponsabil să nu te vaccinezi. Asta ucide", a spus el.

Guvernul insistă că sistemul de sănătate poate face faţă numărului tot mai mare de pacienţi.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, i-a îndemnat pe medicii care şi-au părăsit cabinetele din cauza temerilor legate de Covid să se vaccineze şi să se întoarcă la muncă.

Numărul de cazuri active de persoane infectate în Rusia este de aproximativ 750.000 - de asemenea, cel mai mare din februarie 2020.

Autorităţile cer oamenilor să se vaccineze

Numărul total de infecţii de la începutul epidemiei se apropie acum de 8 milioane.

Cifrele pentru prima doză şi vaccinarea completă sunt surprinzător de apropiate - ambele pentru mai puţin de o treime din populaţie.

Acest lucru sugerează că un număr mare de persoane nu doresc să fie vaccinate deloc. Sondaje de opinie recente au sugerat că procentul ar putea fi mai mare de 50%.

Rusia a acţionat rapid pentru dezvoltarea vaccinurilor, dar se pare că nu a reuşit să-i convingă pe cetăţeni că acestea sunt necesare sau fiabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici