Pandemia forţează ţările din Europa să ia restricţii dure. Uite ce se întâmplă, în schimb, cu şcolile

  • În România, jumătate din numărul total de şcoli funcţionează în scenariul galben sau roşu
  • Marea Britanie, Franţa, Germania nu au închis şcolile
  • Cehia a închis şcolile din toată ţara, fiind grav afectată de epidemie
1339 afișări
Imaginea articolului Pandemia forţează ţările din Europa să ia restricţii dure. Uite ce se întâmplă, în schimb, cu şcolile

Pandemia forţează ţările din Europa să ia restricţii dure. Uite ce se întâmplă, în schimb, cu şcolile

 

Ştii deja că epidemia de coronavirus închide din ce în ce mai multe şcoli în ţara ta. Peste 8.500 funcţionează acum după scenariul roşu sau cel galben, adică aproape jumătate din numărul total de instituţii de învăţământ.

Chiar dacă la o rată mai mare de 3 la mia de locuitori se trece automat în scenariul roşu de învăţământ în online, conform ordinului 5487/1494/2020, ministrul Nelu Tătaru a spus duminică că recomandă în continuare şcoala faţă în faţă, acolo unde se poate face.

Dar care e situaţia în restul ţărilor europene? Deşi au introdus restricţii dure odată cu noul val de infectări, cele mai multe ţări au făcut tot posibilul ca elevii să meargă în continuare la şcoală. Uite exemplul Franţei, care are cel mai mare număr de infectări în ultimele două săptămâni, peste 520.000. La fel se întâmplă şi în Germania, Marea Britanie şi chiar Polonia.

În Italia, şcolile au rămas deschise, dar elevii din licee şi studenţii îşi desfăşoară cursurile în online. Şi în Spania copiii merg, în cea mai mare parte, la şcoală. Belgia nu a pus lacătul pe porţile şcolilor, dar a prelungit vacanţa elevilor.

Să ştii că Cehia a închis în totalitate şcolile. Peste 160.000 de infectări s-au înregistrat în ultimele două săptămâni în ţară.

 

NUMĂR TOTAL DE CAZURI NOI ÎN ULTIMELE 14 ZILE (18-31 OCTOMBRIE)

 

ŞCOLI DESCHISE

MAREA BRITANIE – 300.488

FRANŢA – 529.565

GERMANIA – 162.366

POLONIA – 195.501

 

ŞCOLI ÎNCHISE

CEHIA – 163.552

 

ŞCOLI ÎNCHISE PARŢIAL

ROMÂNIA – 64.871

ITALIA – 256.063

BELGIA – 216.114

SPANIA – 148.632

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici