PANICĂ la mii de metri înălţime: Pilotul unui avion a ALERGAT PE CORIDOR şi le-a spus pasagerilor că se vor PRĂBUŞI - VIDEO

Un avion american a fost deviat marţi spre un aeroport din Texas, din cauza "comportamentului eratic" al comandantului, care a anunţat, strigând, o alertă cu bombă din partea Al-Qaida, înainte de a fi imobilizat de pasageri, au anunţat autorităţile.

10884 afișări
Imaginea articolului PANICĂ la mii de metri înălţime: Pilotul unui avion a ALERGAT PE CORIDOR şi le-a spus pasagerilor că se vor PRĂBUŞI - VIDEO

PANICĂ la mii de metri înălţime: Pilotul unui avion a ALERGAT PE CORIDOR şi le-a spus pasagerilor că se vor PRĂBUŞI

Cursa companiei JetBlue, care decolase din New York cu destinaţia Las Vegas, a fost nevoită să aterizeze de urgenţă la Amarillo, după incidentul provocat de o "problemă medicală" a comandantului, potrivit companiei aeriene.

Conform site-ului ziarului Amarillo Globe-News, comandantul a ieşit de la toaletă strigând: "Irak, Al-Qaida, terorism, ne vom prăbuşi".

"A fost destul de îngrijorător, părea chiar perturbat", a declarat pentru CNN o pasageră, Heidi Karg. "Au încercat să îl calmeze, dar au fost nevoiţi să-l ţină sub control, iar un grup de pasageri s-a grăbit spre partea din faţă a aparatului pentru a-l imobiliza".

Comandantul "a început să strige lucruri despre Al-Qaida, despre faptul că exista fără îndoială o bombă în avion şi că ne vom prăbuşi toţi", a declarat pentru Globe-News Gabriel Schonzeit, care era aşezat pe rândul al treilea.

Potrivit Aviaţiei civile americane (FAA), copilotul a început să fie îngrijorat de comportamentul comandantului în cabină.

"Când comandantul a părăsit cabina (pentru a merge la toaletă), copilotul a încuiat uşa", a explicat FAA într-un comunicat.

"Când comandantul a încercat să intre, el a fost blocat de pasageri. După aterizare, autorităţile locale l-au preluat şi l-au transportat cu ambulanţa pentru a efectua examinări medicale", a adăugat FAA.

Un comunicat al JetBlue a evocat la rândul său "o problemă medicală implicându-l pe comandant". Un alt pilot a urcat la bordul avionului la Amarillo, pentru a-l înlocui, a precizat compania.

Schonzeit a declarat pentru Globe-News că pilotul "părea să fi înnebunit. Ştiam cu toţii, în primele rânduri, că dacă va reveni în cabină ne vom prăbuşi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici